ЧУДЕСА НА НЕБЕТО И ЗНАМЕНИЯ НА ЗЕМЯТА БЪЛГАРСКА

Концерт-рецитал на 16.04.2016 г.

Сказание за времената, когато България
се освободи от 150 г.
Византийско робство и когато я освободи
Небето от 500 г. турска робия

Спомени:
Сценарият е съставен от материали,
публикувани в „Изгревът …”, том 11

Диктор:

Явор Караиванов

 

Място:
Парк-хотел “Москва”,
Салон “Европa”

Музиканти:
Църковно-славянски песнопения изпълнявани и
на съборите 1909–1922 г.,
възрожденски песни,
песни и музика от Учителя Дънов

Първа част:
Как се освободи България от 165 години византийско робство

Втора част:
Защо България бе освободена след 500 години турска робия.

ПОСВЕЩЕНИЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ЗА РУСИЯ

 Съставил: Вергилий Кръстев, 3–4 декември 2015 г.

УЧИТЕЛЯТ ДЪНОВ ЗА „ ѣ

Ѣ – „Е-двойно” – НЕБЕСНИЯТ ЗНАК

ПРЕДАДЕН НА КОНСТАНТИН-КИРИЛ И МЕТОДИЙ И СВАЛЕН ОТ
БОЖЕСТВЕНИЯ СВЯТ ПРЕЗ 855 ГОДИНА ЗА СЛАВЯНСКОТО ПИСМО И ЧЕТМО

Съставил: Вергилий Кръстев, 4 декември 2015 г.

Д-р Вергилий Кръстев споделя:


ВЪЗКРЕСЕНИЕТО НА РУСИЯ И СЛАВЯНСТВОТО

  1. На 20 февруари 2016 г., в 9,30часа сутринта, получих нареждане от ОНЗИ, Койторъководи Програмата на поредицата „Изгревът” от том І (1) – ХХХІІ (32) – да се подготви един том за Русия, под надслов „ИЗГРЕВЪТ ЗА РУСИЯ”.
  1. Ето Ви заглавието! Направете го! Свободни сте от мен! НО НАРЕЖДАНЕТО ИДВА ДО МЕН, А НЕ ДО ВАС! ТОЗИ, КОЙТО РЪКОВОДИ, ПОЗНАВА МЯСТОТО И ЧОВЕКА ЗА ТАЗИ РАБОТА! А ВАС ВИ ЗНАЕ ЗА „ОНАЗИ” РАБОТА!
  1. През 1990 г.подготвих много материали, и ги занесох до една служителка в Руския клуб, на ул. „Шипка” №34.
    Те ги предадоха на Руското посолство и след един месец бе ми съобщено, че са решили да ми дадат – предоставят ми Салона в Руското посолство, да изнеса концерт-рецитал. И то в Салона вътре, в ограденото днес място на Руското посолство, и то там, където е бил Салона на Бялото Братство, по времето на Учителя Дънов! Аз отказах, понеже те искаха да се свържат с Институция, която ръководи Бялото Братство.

АЗ ИМ КАЗАХ, ЧЕ АЗ СЪМ ИНСТИТУЦИЯТА, И ДРУГА НЯМА И НЕ СЪЩЕСТВУВА! Те се изсмяха! И аз направих този концерт-рецитал в Руския клуб, на ул. „Климент Готвалд” № 169.

И ПРЕКЪСНАХ ВРЪЗКИТЕ СИ С ТЯХ! ЗАЩОТО МИ СЕ ПРИСМЯХА И ОТХВЪРЛИХА!

  1. Трябва да спомена, че единствената рускиня, която се закачи и прикачи за „Изгревът” още от самото начало, бе Валентина Дьяконова. Тя се движеше по цялата територия на СССР, но преведе от „Изгревът” на руски много неща за публикация. Срещах се с нея няколко пъти, но тя беше закачена и прикачена на друг вътрешен канал, и аз не бях съгласен с това. Освен това, аз още не бях готов за работа с Русия! А днес съм готов.

Тя преведе на руски „Призванието” от Ангел Елохил, статия от Мария Златева от том І (1) на „Изгревът” за Паневритмията, и от Галилей Величков„Неизвестният войн”, от том І (1). А компютърният набор, бе осъществен от Светлана Константинова. Направиха разпечатка с компакт-диск, и то бе ми изпратено. И сега чака времето и реда да го включим в този том за Русия. Дано се сполучи! Валентина заслужава това. Аз не предавам хората, закачени за „Изгревът”! Аз ги зачитам!

  1. Името на тази служителка в Руския клуб на ул. „Шипка” №34, бе Татяна Воздвиженска. А руският посланик, бе Абдеев. Един висок руснак – истински по Дух славянин! За това, че ни разреши Салона в Руското посолство, то Небето го възнагради с блестяща кариера в СССР и Русия! Той беше около 10 години министър на едно от най-важните министерства в една държава! Това бе на Културата! Това беше по времето на Горбачов. И след това, при Елцин.

Невероятен финал за служителя на Духа Господен! Благодаря му!

6. „ИЗГРЕВЪТ ЗА РУСИЯ” СЕ ПРЕДСТАВЯ, ЧРЕЗ СЛЕДНИТЕ ПУБЛИКАЦИЙ:
1. Папката за „Мисията на Славянството и на Русия”, която в момента сме подготвили и Ви я представяме.
2. „Изгревът”, том ХХХ (30), с Посвещението му!
3. „Изгревът”, том ХХІХ (29), със снимките му!
4. Пътят на ученика – съборни беседи от 1927 г.
5. Снимките за съборите 1926/1927 г.
6. „Изгревът”, том ХІ (11), с молитвите на Учителя и плакатите – „Антиминсът” и „Нерукотворният образ”, които са безплатно приложение!
7. Компакт-дисковете от концертите на: 28 ноември 2015 г. – за 70 годишнината от 9 май 1945 г., и на 16 април 2016 г. – за Освобождението на България през 1877/1878 г. от 500 години турска робия.
8. ПРЕЗ 2016 г., ДЕН 9 МАЙ – „ДЕНЯТ НА ПОБЕДАТА”, СЕ ДОКАЗВА ЧРЕЗ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ, ЧЕ МОЯ МИЛОСТ БЕ ИНСТИТУЦИЯТА, КОЯТО ТРЯБВАШЕ ДА ОСЪЩЕСТВИ ВЪЗРАЖДАНЕТО И ВЪЗКРЕСЕНИЕТО НА РУСИЯ И СЛАВЯНСТВОТО!

ДОКАЗАХ ГО!

Галерия

Абонирайте се!

Запишете се за новините в сайта